Nachtmodus

Sportpark Fanny Blankers Koen

Sportparkmanager

Het Sportpark

Onbekend maakt onbemind.
In het beste geval kon je zeggen dat ze langs elkaar heen leefden. In het slechtste geval zaten ze elkaar enorm in de weg.

 

De vraag

De vraag kwam of ik dit sportpark wilde managen. Een sportpark waar de verenigingen elkaar eigenlijk niet echt kenden. Waar grote evenementen vaak een parkeerchaos veroorzaakten omdat de andere gebruikers niet op de hoogte waren.
Een park waar commerciële belangen de verenigingsbelangen flink in de weg zaten. Een sportpark met veel mooie verenigingen die de potentiële leden in de omgeving maar moeilijk wisten te bereiken.

Mijn eerste doel was helder: de verenigingen kennis met elkaar laten maken. Klinkt simpel, was het niet 😉
Maar toch. Iedereen wilde vooruit. Wilde samen sterker staan.

Concrete oplossingen

En toen was er, na flink wat meetings en gesprekken, die eerste gezamenlijke open dag. Een dag waar de leden van de voetbalclub opeens ontdekten dat er ook een squashbaan was. Waar leden van de verschillende clubs bij elkaar binnen liepen. Waarop iedereen echt kennis maakte.

Niet lang daarna werden de eerste clinics bij elkaar gegeven en bleek het opeens geen probleem om bijvoorbeeld onderling het AED apparaat uit te lenen tijdens evenementen.

Quote

  • Wat gaaf dit!' zei 1 van de clubs na afloop van de open dag. " Stom dat het zo lang moest duren voordat we dit samen deden. Het is zo vet om te zien hoeveel mensen er hier nu rondlopen en ontdekken wat hier allemaal te doen is!
    Sportpark Fanny Blankers Koen
  • Blijvende samenwerking ontstaan door de inzet en activering van de sportparkmanager (Michel)
    Sportpark Fanny Blankers Koen